تجارت الکترونیک راهحلی کامل برای کارآفرینها و کسبوکارهای کوچک و بزرگ است. خردهفروشان میتوانند بهصورت آنلاین فروشگاه خود را راهاندازی کنند. در حقیقت اگر مقداری سرمایه همراه با یک ایده خوب دارید، میتوانید به راه اندازي فروشگاه آنلاين فکر کنید. جالب است بدانید که بسیاری از فروشگاههای آنلاین در سراسر جهان در سال 2021 در زمینهی خردهفروشی فعالیت دارند. اگر قصد دارید کسبوکار خود را آنلاین کنید، این مطلب را از دست ندهید.
1.هدف خود را مشخص کنید؛
قبل از راه اندازی فروشگاه آنلاین باید مشخص کنید که قصد فروش چه محصولی را دارید؟ آن را چگونه تأمین خواهید کرد؟ نحوهی نگهداری کالا چگونه است؟ مشتریانتان چه کسانی هستند؟ و صدها سوال دیگر.
اگر در قدم اول هدف خود را مشخص نکنید، در میانه راه یا زمانی که کارتان در حال شناخته شدن است، شکست خواهید خورد.
2. بهترین نام را انتخاب کنید؛
نام فروشگاه معرف کسبوکارتان است، به همین خاطر قدم دوم را نیز باید مانند قدم اول با دقت بردارید. نامی انتخاب کنید که هم تداعیکننده محصول باشد و هم بهآسانی در خاطر مشتریان بماند.
3. دامنه و هاست فروشگاه را خریداری کنید؛
اگر نام برند و محصولتان کوتاه و مناسب باشد راحت بهخاطر میماند، میتوانید از آن نام برای ثبت دامنه سایتتان نیز استفاده کنید. پس از انتخاب یک نام متناسب با فعالیتتان، باید هاست بخرید.
وب سایت شما مغازهای است که بهصورت مجازی مورد بازدید قرار میگیرد. در حقیقت تمام اطلاعات سایت در زمینهی فعالیتتان روی هاست است تا مشتریان بتوانند آنها را بهراحتی ببینند. انتخاب یک هاست مناسب و باکیفیت در موفقیت فروشگاه آنلاین تأثیر زیادی دارد. مجموعه ای را برای هاست انتخاب کنید که پشتیبانی فنی و خدمات قابل قبولی ارائه دهد تا شما بهجز بارگذاری کالاهایی که قصد فروش آنها را دارید، دغدغه دیگری نداشته باشید.
4. سایت یا فروشگاه ساز مناسب را انتخاب کنید؛
سایت یا فروشگاه ساز، سیستمی است که در قالب یک پلن رایگان، میتوانید اطلاعات خود را روی آن بارگذاری کنید. اما با بالا رفتن بازدید و فروش وبسایتی که در قالب فروشگاه ساز بارگذاری کردهاید، علاوه بر اینکه باید فضای (هاست) سایت را افزایش دهید، باید پلنهای پیشرفته فروشگاه ساز را نیز خریداری کنید. یکی از رایجترین و معروفترین فروشگاه سازها در دنیا فروشگاه ساز ناپ کامرس است.
5. دریافت مجوز و نماد اعتماد
بعد از انتخاب نوع طراحی سایت بر اساس بودجه و هدفتان، باید برای دریافت مجوز اقدام کنید. برای دریافت جواز کسب فروشگاه اینترنتی، جواز فعالیت، نماد الکترونیکی (Enamad) و مجوز ساماندهی محتوای فضای مجازی میتوانید بهصورت حضوری و آنلاین اقدام کنید.
*توجه داشته باشید راه اندازي فروشگاه آنلاين بدون مجوز هم امکانپذیر است، اما فروشگاه شما شانس کمتری برای موفقیت نخواهد داشت!
6. دریافت درگاه پرداخت و شروع بهکار فروشگاه آنلاین
بعد از دریافت مجوزهای لازم، آخرین قدم دریافت درگاه پرداخت است که میتوانید به دو روش آن را انجام دهید.
1. مراجعه به بانک و بستن قرارداد
2. قرارداد با شرکتهای واسط با پرداخت درصدی بهعنوان کارمزد